Ana içeriğe atla

SERİDEN ŞAŞIRTICI BİR FİLM - THE MUMMY

The Mummy 2017..


The Mummy



1930’lu yıllarda başlamış Frankenstein, Mumya, Dracula gibi korku klasiklerini elinde tutan film şirketi Universal, klasik bir kötü olan ‘Mumya’yı bu kez izleyicilerle farklı çizgilerde buluşturmuş.

Eski Mısır'da babasının tek çocuğu olan Ahmanet taht için yetiştirilmektedir. Babasının erkek çocuğu olmayınca Mısır tahtını bir kadına hazırlamaktadır. Ama zaman içerisinde üvey annesinden bir erkek çocuğu dünyaya geleceğini, tahttaki yerinin sarsılacağını düşünmektedir Ahmanet. Onu öldürmelidir, üvey kardeşini, üvey annesi ve hatta babasını da.. Şeytanla bir anlaşmaya vararak hedefi doğrultusunda ilerlerken herkesi öldürmüştür ve şeytanla anlaşmasındaki son aşamayı tamamlayacaktır. Bu sırada Mısır'ın askerleri tarafından yakalanan Ahmanet canlı canlı mumyalanarak bir lahite hapsedilmiştir.

"Ama ölüm sadece bir geçiştir.. ve geçmiş sonsuza dek gizli kalamaz."


The Mummy Tom Cruise Russel Crowe


Gel gelelim Tom Cruise'a, adını her nerde duyarsak özellikle son zamanlarda filmin hemen bir aksiyon filmi olduğunu hissedebiliyoruz. Adam sanki bu filmler için seçilmişti. Günümüzdeki iki asker ise Ortadoğuda ki değerli parçaları bulup satmaktadır. Nick (Tom Cruise) bu iki askerden birisidir. İHA'nın yanlış bir bombası sonucu lahit tekrar gün yüzüne çıkmıştır.

Ahmanet'in bitmek bilmeyen kini, nefreti daha bir artmış ve görevini tamamlamaya çalışacaktır. Bu sefer şeytanla olan anlaşmasındaki seçilmişin Nick olduğunu düşünür. Ve olaylar nerdeyse bir Hollywood ekseninde sürmektedir.


the Mummy Ahmanet


Korku ve aksiyon dolu sahneler beklerken yer yer komik sahneleri görmek beni oldukça şaşırtmıştı. Böylesi bir filmde komedi sahnelerini bağdaştıracağım aklımın ucuna dahi gelmezdi. Aşk çemberinde Dr. rolündeki Russel Crowe bilimsel diliyle ve karakter yapısıyla tam olarak rolünün hakkını vermiş. Hele ki o Ahmanet dönüşüm evrelerini tamamlarken, savaşırken, çığırırken filmi size hissettirecek tek oyuncu diyebilirim. Filmin devamı kesinlikle gelecek arkadaşlar on sahneyi izlediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Sizin yorumunuz nedir?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

the 100 2. SEZON İNCELEMESİ

        MERHABA ARKADAŞLAAAR        Bir önceki yayınımda yeni başladığım bir dizinin ilk sezonunun incelemesini yapmıştım. 2 gün gibi bir sürede de 2. sezonu (16 Bölüm)  bitirmiş bulunmaktayım. Bazı şeyleri öğrenme uğruna insanları denek olarak kullanır mısınız? Kendi bir grup halkınızı kurtarmak için 500 tane masum veya vahşi insanın canına kıyar mısınız?   Bir savaşta olduğunuzu düşünelim kalbinizle mi aklınızla mı hareket edersiniz? Güvendiğimiz insanlar güvenimizi kırarlar mı? Düşmanla ittifak kurmak ne kadar sağlıklı?          Bu soruları ve cevapları sık sık duyacağımız bir 2. sezona hazır olmalısınız...         1. sezonda ne olursa olsun öldürmeyen bir Ark halkı bir anda 2. sezonda cinayetlerin ortasına düşüyor resmen. Hiç beklemediğimiz insanlardan beklenmedik hareketlere şahit oluyoruz. Acaba bu kısmı biraz Game of Thrones'a benzetebilir miyiz? Yaşı küçük olmasına rağmen önder koltuğuna oturan bir Clarke . Her dediği yapılan

the 100 1. SEZON İNCELEMESİ

        MERHABA ARKADAŞLAR         Size yeni başladığım bir bilimkurgu-fantastik türünde bir diziden bahsedeceğim. The 100..         97 yıl önce Dünya'da yaşanan bir nükleer kıyamet bütün medeniyetleri çökertiyor, Dünyanın bir kısmını bitiriyor. Tek kurtulanlar 12 uluslar arası uzay istasyonunda yaşayan 400 kişi ama daha sonra bu 400 kişi 3 kuşak uzayda kalarak sayıları 4000'i buluyor. Ve hiç şaşırmayacağımız bir şeyle karşılaşıyoruz ki tabi ki o 4000 kişinin başkanı Amerika :) Buradaki insanların tek amacı hayatta kalmaktır ve burada idamla cezalandırılabilecek derecede kurallar vardır.         Konsey genç yaşlardan oluşan 100 tutukluyu Dünya'nın yaşanabilir bir yer olup olmadığını anlamak için Dünya'ya gönderir. Bu 100 kişiden sağlıktan anlayan Clarke(Eliza Taylor) , başkanın oğlu Wells(Eli Goree) , Astronot, tez canlı Finn(Thomas McDonall) ve kardeşler Bellamy(Bob Marley) ve Octavia(Maria Avgeropoulos). Ama Dünyada beklemedikleri olaylarla karşılaşırl

OLDBOY-İHTİYAR DELİKANLI FİLM ANALİZİ(IMDb 8.4/10)

Film sizi rahatsız edici bir boyutta olabilir? Nefret mi edeceksiniz? Yoksa sevecek misiniz? .. Oldboy, yönetmenliğini Park Chan-wook'un yaptığı; başrollerinde Min-Sik choi, Yoo Jie-tae ve Hye-jeong Kang’ın  mükemmel performans gösterdiği bir 2003 filmidir. Chan-woon kaliteli intikam senaryolarıyla dizili filmleriyle tanınmış ünlü bir yönetmendir. Aslında bu filmde 3'lü serisinden biridir ancak serideki filmlerinin birbirleriyle pek alakası yoktur, yani filmi izlerken ihtiyaç duyacağınız başka olaylar veya karakterler olmayacaktır. Quentin Tarantino yönetmen Chan Wook Park’ın çok büyük bir hayranı ve İhtiyar Delikanlı Tarantino’nun jüri başkanlığı yaptığı Cannes Film Festivali’nde Jüri özel ödülü olan Grand Prix’i aldı. Bu filmi yazmak için uzun zamandır düşünüyorum. O kadar yoğun kurgusu var ki size nasıl aktarayım diye derin düşüncelerin içerisindeyim. Tuttuğum notlar sayfa sayfa... Size içimdekileri tam anlamıyla ifade edebilecek miyim? Bol spoiler vermek zorunday