Ana içeriğe atla

the 100 2. SEZON İNCELEMESİ


        MERHABA ARKADAŞLAAAR
       Bir önceki yayınımda yeni başladığım bir dizinin ilk sezonunun incelemesini yapmıştım. 2 gün gibi bir sürede de 2. sezonu (16 Bölüm)  bitirmiş bulunmaktayım.
  • Bazı şeyleri öğrenme uğruna insanları denek olarak kullanır mısınız?
  • Kendi bir grup halkınızı kurtarmak için 500 tane masum veya vahşi insanın canına kıyar mısınız?  
  • Bir savaşta olduğunuzu düşünelim kalbinizle mi aklınızla mı hareket edersiniz?
  • Güvendiğimiz insanlar güvenimizi kırarlar mı?
  • Düşmanla ittifak kurmak ne kadar sağlıklı?
         Bu soruları ve cevapları sık sık duyacağımız bir 2. sezona hazır olmalısınız...
        1. sezonda ne olursa olsun öldürmeyen bir Ark halkı bir anda 2. sezonda cinayetlerin ortasına düşüyor resmen. Hiç beklemediğimiz insanlardan beklenmedik hareketlere şahit oluyoruz. Acaba bu kısmı biraz Game of Thrones'a benzetebilir miyiz? Yaşı küçük olmasına rağmen önder koltuğuna oturan bir Clarke. Her dediği yapılan, saygı duyulan bir Clarke. Peki Clarke doğru olan şeyleri yapmaya devam edecek mi? 2. sezon 1. sezonu ikiye katlar derecesiyle devam ediyor.


      İnsanları denek olarak kullanmak ne kadar doğru? Genellikle sosyal deneylerde kullanılan insanlar denek olmak için gönüllendirilirler zaten deney öncesi denekler bilgilendirilir ve istediği zaman deneyden çıkma imkanları vardır. Gelgelim 2. sezonda hoş olmayan bazı görüntülere şahit olacağız, bazı deneylere de diyebiliriz. İzlerken sinirlenip öldürmek isteyeceksiniz, nefret edeceksiniz ama bir o kadar heyecanlanacaksınız. Weather Dağının kan iliği sayesinde kendi halkını yeryüzüne çıkarabilecek deneyleri.. Bazı kısımlarda bize Pavlov ve köpeğini anımsatıyor neden mi insanları başka canlılara dönüştürerek koşullandırma yapıyorlar. Ah psikoloji sen mükemmel bir detaysın..
        Weather Dağı 97 yıl boyunca nasıl bu kadar ilkel kalabildi? Zaten diziyi izlerken bir çok soruya cevap bulamıyoruz tadı kaçmasın diye belki hafızamızda o kısımları sorgulamıyoruz, bende sorgulamak istemiyorum çünkü dizide mükemmel bir kurgu seyrediyoruz. 
        1. Sezonda olduğu gibi başından belirtilen bir amaç var ve bu amaç uğruna yapılan savaşlar. Sezon finalinde sonucu izliyoruz her defasında. Diziyi izlerken tutkunu oluyor, bırakamıyorum. Genelde olağan dışı olaylar olduğu için sizin de benimle aynı fikirde olacağınızı düşünüyorum. Ha bu arada benim bu sezonda Bellamy'e olan hayranlığım devam ediyor. Sizin favori karakteriniz hangisi? :)
      

Yorumlar

  1. Bilim-kurgu tadında sürükleyici ve etkili bir dizi..Eğer Dünya yeniden kurulsaydı ve insanoğlu dünyaya sıfırdan ayak bassaydı nasıl hayata tutunurdu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bekliyorum :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

the 100 1. SEZON İNCELEMESİ

        MERHABA ARKADAŞLAR         Size yeni başladığım bir bilimkurgu-fantastik türünde bir diziden bahsedeceğim. The 100..         97 yıl önce Dünya'da yaşanan bir nükleer kıyamet bütün medeniyetleri çökertiyor, Dünyanın bir kısmını bitiriyor. Tek kurtulanlar 12 uluslar arası uzay istasyonunda yaşayan 400 kişi ama daha sonra bu 400 kişi 3 kuşak uzayda kalarak sayıları 4000'i buluyor. Ve hiç şaşırmayacağımız bir şeyle karşılaşıyoruz ki tabi ki o 4000 kişinin başkanı Amerika :) Buradaki insanların tek amacı hayatta kalmaktır ve burada idamla cezalandırılabilecek derecede kurallar vardır.         Konsey genç yaşlardan oluşan 100 tutukluyu Dünya'nın yaşanabilir bir yer olup olmadığını anlamak için Dünya'ya gönderir. Bu 100 kişiden sağlıktan anlayan Clarke(Eliza Taylor) , başkanın oğlu Wells(Eli Goree) , Astronot, tez canlı Finn(Thomas McDonall) ve kardeşler Bellamy(Bob Marley) ve Octavia(Maria Avgeropoulos). Ama Dünyada beklemedikleri olaylarla karşılaşırl

OLDBOY-İHTİYAR DELİKANLI FİLM ANALİZİ(IMDb 8.4/10)

Film sizi rahatsız edici bir boyutta olabilir? Nefret mi edeceksiniz? Yoksa sevecek misiniz? .. Oldboy, yönetmenliğini Park Chan-wook'un yaptığı; başrollerinde Min-Sik choi, Yoo Jie-tae ve Hye-jeong Kang’ın  mükemmel performans gösterdiği bir 2003 filmidir. Chan-woon kaliteli intikam senaryolarıyla dizili filmleriyle tanınmış ünlü bir yönetmendir. Aslında bu filmde 3'lü serisinden biridir ancak serideki filmlerinin birbirleriyle pek alakası yoktur, yani filmi izlerken ihtiyaç duyacağınız başka olaylar veya karakterler olmayacaktır. Quentin Tarantino yönetmen Chan Wook Park’ın çok büyük bir hayranı ve İhtiyar Delikanlı Tarantino’nun jüri başkanlığı yaptığı Cannes Film Festivali’nde Jüri özel ödülü olan Grand Prix’i aldı. Bu filmi yazmak için uzun zamandır düşünüyorum. O kadar yoğun kurgusu var ki size nasıl aktarayım diye derin düşüncelerin içerisindeyim. Tuttuğum notlar sayfa sayfa... Size içimdekileri tam anlamıyla ifade edebilecek miyim? Bol spoiler vermek zorunday